Αλκαλικός καφές

και διατροφή

Αλκαλικός καφές - το φυσικό αντιοξειδωτικό

Ο αλκαλικός καφές Tropical Alcaline Coffee είναι ο πιο υγιεινός καφές διότι έχει ουδέτερο pH 6-7, δηλαδή το ίδιο pH που έχει στο αίμα του το ανθρώπινο σώμα.

Όταν πίνουμε αλκαλικό καφέ, δεν μας ενοχλεί στο στομάχι μας (ακόμη και αν πιούμε πολλούς αλκαλικούς καφέδες) και νοιώθουμε ευεξία, δύναμη και ενεργεία.

Ο αλκαλικός καφές είναι μια παγκόσμια καινοτομία της TROPICAL που αναπτύχτηκε μετά από έρευνα τριών ετών στο ερευνητικό κέντρο μας στην Αθήνα.

Ως γνωστόν ο καφές είναι ένα όξινο (τοξικό) ρόφημα με pH 4-5 και με την μέθοδο της αλκαλοποίησης που εφαρμόζουμε φτάνει στο ουδέτερο επίπεδο δηλαδή pH μεταξύ 6-7. Πίνοντας αλκαλικό καφέ δεν επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με τοξίνες και έτσι νοιώθουμε ευεξία, δύναμη και ενέργεια, ενισχύουμε την μνήμη και μειώνουμε το άγχος.

Συμβάλλει θετικά:

  • Στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
  • Στην αύξηση των αθλητικών επιδόσεων.
  • Στην ανάκτηση της χαμένης ενέργειας.
  • Στην μείωση του περιττού βάρους.
  • Στην οξυγόνωση των κυττάρων μας.
  • Στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης.
  • Στην πρόληψη των ασθενειών.
  • Στην ενίσχυση της μνήμης.
Alcaline Coffee
Coffee beans

Αλκαλοποίηση των πράσινων κόκκων του καφέ

Μετά την αποθήκευση του καφέ σε ιδανικές συνθήκες ο καφές επεξεργάζεται με την μέθοδο της Αλκαλοποίησης που είναι παγκόσμια καινοτομία της εταιρείας μας και επιτυγχάνει την μείωση των πτητικών ουσιών (τοξινών) του πράσινου κόκκου του καφέ χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση και τα αρώματα του και ο καφές γίνεται πιο ελαφρύς και γλυκόπιοτος με βελούδινη γεύση και έντονα αρώματα που αναδύονται κατά την διάρκεια του καβουρντίσματος και όταν τον πίνουμε θυμίζουν μπισκότο, βανίλια, καραμέλα, φουντούκι, αμύγδαλο, και φρούτα όπως αχλάδι, λεμόνι, μήλο, μανταρίνι κλπ. Με την μέθοδο της Αλκαλοποίησης που εφαρμόζουμε, μειώνονται οι πτητικές ουσίες και το pH του καφέ αυξάνεται και φτάνει μεταξύ 6 -7 pH την στιγμή που τον πίνουμε. Έτσι θεωρείται ο πιο υγιεινός καφές και δεν μας ενοχλεί στο στομάχι γιατί έχει ουδέτερο pH και έτσι ανήκει στα προϊόντα Αλκαλικής Διατροφής.

Coffee roasting

Καβούρδισμα του καφέ

Μετά την αλκαλοποίηση του πράσινου κόκκου του καφέ μπορούμε να τον καβουρδίσουμε με τις professional μηχανές καβουρδίσματος CR-250 και CR-500, που διαθέτουν software για να ψήσουν τον τελειότερο καφέ που έχετε δοκιμάσει.

Coffee roasting

Πως φτιάχνουμε αλκαλικό καφέ

Για να φτιάξουμε αλκαλικό καφέ, τσάι, βότανα, σοκολάτα κλπ, χρειαζόμαστε μια ειδική καφετιέρα με δοχείο για το αλκαλικό νερό και μηχανή για αλκαλικά παγάκια, καθώς και ειδικό φίλτρο που καθαρίζει το νερό της βρύσης από άλατα, βαρέα μέταλλα, χλώριο, φυτοφάρμακα, βακτήρια, οσμές κλπ και παράλληλα μετατρέπει το νερό της βρύσης σε αλκαλικό με pH 9+.

Tropical Alkaline Coffee

Που μπορούμε να βρούμε αλκαλικό καφέ

Αλκαλικό καφέ, τσάι, σοκολάτα, αλκαλικό νερό και είδη αλκαλικής διατροφής μπορούμε να βρούμε αποκλειστικά στα TROPICAL CAFÉ.

 
 

Αγροτικός τομέας (αποτοξίνωση τροφίμων - Food Detoxification)

Το ερευνητικό εργαστήριο της εταιρείας μας ιδρύθηκε το 1991 και έχουμε αναπτύξει εκατοντάδες νέα καινοτόμα προϊόντα. Στον αγροτικό τομέα συνεργαζόμαστε με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Μαδρίτης στην Ισπανία. Έχουμε συνεργαστεί μέχρι σήμερα με 28 πανεπιστήμια, 18 ερευνητικά ινστιτούτα και 27 εταιρείες ερευνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (βλέπε λίστα με τα πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα κλπ. που συνεργαζόμαστε).

Έχουμε βραβευτεί για τις καινοτομίες μας από το ΣΕΒ και από τον Bill Gates.

To 2013 η εταιρεία μας ξεκίνησε 2 ερευνητικά project που είχαν σχέση με τον αγροτικό τομέα.


Ρομποτικά αγροτικά προϊόντα

Το πρώτο project αφορούσε την αυτοματοποίηση των αγροτικών εργασιών και αναλάβαμε την κατασκευή τριών ρομποτικών γεωργικών μηχανήματων (τρακτέρ), τα οποία καθοδηγούντο από GPS και θα μπορούσαν σε ένα χωράφι να οργώσουν, να ραντίσουν, να μαζέψουν τους καρπούς και να τους αποθηκεύσουν.
(Rhea-Project)


Αλκαλικός καφές

Το δεύτερο project, αφορούσε την έρευνα για την ανάπτυξη μίας φυσικής μεθόδου μείωσης των πτητικών ουσιών (τοξινών) των τρόφιμων. Πραγματοποιήθηκε ειδική έρευνα και πειράματα σε έναν από τους πιο τοξικούς καρπούς, που είναι ο καρπός του φυτού καφέα που φύεται στις χώρες του Ισημερινού. Ο πράσινος κόκκος του καφέ (πριν το καβούρδισμα), περιέχει πάνω από 300 διαφορετικές πτητικές ουσίες (τοξίνες), που είναι ανάλογες με το είδος, την ποιότητα, το υψόμετρο και την χώρα που έχει καλλιεργηθεί και στόχος του project ήταν να ερευνηθεί μια φυσική μέθοδος επεξεργασίας του καρπού του καφέ για να μειωθούν οι πτητικές ουσίες του, χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του και η γεύση του. Μετά από πειράματα 3 ετών στο εργαστήριο μας ανακαλύψαμε μια φυσική μέθοδο επεξεργασίας του πράσινου καρπού του καφέ που την ονομάσαμε "αλκαλοποίηση" και ονομάσαμε αυτόν τον καφέ "αλκαλικό καφέ". Ο "αλκαλικός καφές" είναι πιο υγιεινός γιατί έχει λιγότερες πτητικές ουσίες που μειώνονται μετά την επεξεργασία της "αλκαλοποίησης" που περιλαμβάνει την διαδοχική φυσική επεξεργασία του πράσινου κόκκου του καφέ σε αλκαλικό περιβάλλον με ατμό, με Ph8, Ph9 και Ph10 και σε διαφορετικές θερμοκρασίες ατμοποίησης. Έτσι, ενώ ο καφές πριν την αλκαλοποίηση έχει Ph μεταξύ 4-5 ενώ ο αλκαλικός καφές έχει Ph μεταξύ 6-7, δηλαδή ουδέτερο Ph και αυτό σημαίνει ότι έχει τα χαρακτηριστικά και ευεργετήματα της αλκαλικής διατροφής (βλέπε πίνακα αλκαλικών τροφίμων και ροφημάτων). Ο "αλκαλικός καφές" θεωρείται ο πιο υγιεινός καφές και δεν μας ενοχλεί στο στομάχι γιατί έχει ουδέτερο pH. Επίσης, μετά από ειδικά πειράματα με το ψήσιμο του καφέ αποδείχτηκε ότι ο πιο αρωματικός καφές είναι ο φρεσκοψημένος καφές, διότι κατά το καβούρδισμα, οι πτητικές ουσίες γίνονται αρώματα. Ο καφές αυτός, είναι ισορροπημένος και όλα τα αρώματα του αναδύονται και μυρίζουν έντονα μετά το καβούρδισμα και για λίγες ημέρες διότι μετά ο καφές, όσο περνά ο χρόνος, η γεύση του αλλοιώνεται και ξινίζει. Ο ψημένος καφές μετά από ένα χρόνο αποθήκευσης αρχίζει να ξινίζει και τα αρώματα του γίνονται πάλι πτητικές ουσίες (τοξίνες) και γι’ αυτό τον λόγο ο καφές πρέπει να πίνεται μέσα στην χρονιά.

Γιατί ο καφές espresso της Tropical θεωρείται ο καλύτερος;

Γιατί ο καφές μας προέρχεται από τις χώρες της ζώνης του ισημερινού και είναι από μονοποικιλιακή ποικιλία Α’ ποιότητας 100% ΑRABICA και από υψόμετρο 1500-2200 μέτρων, είναι αρωματικός με βελούδινη και ευχάριστη γεύση και είναι ο πιο φρέσκος καφές που έχετε γευτεί, διότι καβουρδίζεται στο κατάστημα την στιγμή που ο πελάτης μπαίνει στο COFFEE SHOP για να τον πάρει.

Μάθε περισσότερα

Θέλεις κι εσύ το δικό σου
Coffee Shop franchiseΓίνε μέλος ΤΩΡΑ της μεγαλύτερης αναπτυσσόμενης αλυσίδας καταστημάτων καφέ

Μάθε πως

logo

Coffee Shops

Η εταιρεία μας, Tropical ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα και διαθέτει ερευνητικό κέντρο όπου και αναπτύσσει οικολογικά προϊόντα. Είμαστε εξειδικευμένοι στον αυτοματισμό & ρομποτική , στα ηλεκτρονικά συστήματα, τον κλιματισμό, την νανοτεχνολογία, τις τεχνολογίες υδρογόνου και τις ΑΠΕ.

Συμμετέχουμε σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχουμε συνεργαστεί με 28 πανεπιστήμια, 18 ερευνητικά ινστιτούτα και 27 ερευνητικές εταιρείες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βρείτε μας

Επικοινωνήστε μαζί μας 09.00-14.30 καθημερινά.

Κροκεών 17, 10442 - Αθήνα

Τηλ.: (+30) 2105129707

Email: info@tropicalcafe.gr

Tropica Cafe on facebook